Wandinlaten

 

Wandinlaten 

Het belang van de toevoer van frisse lucht

Een gezond klimaat in de stal is afhankelijk van vele factoren, maar een van de belangrijkste factoren is de toevoer van frisse lucht.

Er zijn verschillende factoren die in ogenschouw genomen moeten worden voor wat betreft de toevoer lucht in de stal, waaronder:

- Soort dieren
- Hoe is de stal/afdelingen opgebouwd
- Klimaat condities buiten

Skov biedt een breed scala aan wandinlaten. Dit betekent dat waar de stal ook gesitueerd is of hoe de stal ook is opgebouwd, er is altijd wel een luchtinlaat systeem dat voldoet aan uw eisen.

Er zijn verschillende types wandventielen: 

  • DA 1220: Instort, inmetsel inlaat met een flensbreedt van 20 - 23 cm.
  • DA 1224: Instort, inmetsel inlaat met een flensbreedt van 24 - 27 cm.
  • DA 1229: Instort, inmetsel inlaat met een flensbreedt van 28 - 32 cm.
  • DA 1233: Instort, inmetsel inlaat met een flensbreedt van 33 - 35 cm.
  • DA 1211: Flens inlaat 60,0 x 32,5 cm uitwendig.
  • DA1911: Flens inlaat  88,5 x  26,5 cm uitwendig.
  • DA 3800: Flens inlaat 106,7 x 58,1 cm uitwendig.

 

 

 

 

DA 3800 flens luchtinlaat

 DA 3800 wandinlaat, flensuitvoering Toevoer van frisse lucht door de wand De DA3800 flensinlaat is een groot formaat universele wandinlaat  die gebruikt wordt voor het ventileren van stallen met LPV (Low Power Ventilation) ventilatie of Combi-Tunnel ventilatie. De DA3800 flensinlaat kan gebruikt aangepast worden tot muurdiktes van 35 cm door gebruik te maken van een extensie stuk. De inlaat wordt gemonteerd aan de binnenzijde van de muur. De inlaat kan niet gemonteerd worden IN de muur zoals instortventielen. De DA3800 flensinlaat is ook beschikbaar met (AIC) waardoor de luchtstroom onder alle omstandigheden goed is. Mij minimum ventilatie is er een andere klep opening t.o.v. hogere ventilatie standen. Deze inlaat kan ook uitgerust worden met AFC (Advanced Flow Control) waardoor een goede druk stabiliteit verkregen wordt meteen goede luchtstroom van minimum ventilatie of maximum ventilatie. Door de gladde constructie van het DA3800 ventiel is het ventiel makkelijk te reinigen. De inlaat is gemaakt van hoogwaardig slagvast materiaal en is 100% recyclybaar.   

DA 1800 plafondventiel

 DA 1800 plafondinlaat,. Toevoer van extra frisse lucht door het plafond De DA1800 plafondinlaat is een efficiente, compacte inlaat die gebruikt wordt voor het toevoeren van extra lucht in stallen met een  ventilatieplafond.

DA 1540 plafond ventiel

 DA 1540 plafondinlaat. Toevoer van frisse lucht door het plafond. De DA1540 plafondinlaat is een efficiente, compacte inlaat die gebruikt wordt voor het ventileren van stallen met LPV (Low Power Ventilation) ventilatie. De DA1540 plafondinlaat wordt geopend door een trekstang. De inlaat wordt gemonteerd aan de onderzijde van het plafond. De inlaat wordt compleet geassembleerd geleverd en bestaat uit een behuizing, een trekhoek en een inlaatklep. De inlaat wordt geleverd in de volgende uitvoeringen: DA 1540 Standard inlaat DA 1540 High Power inlaat DA 1540 Chill inlaat De DA 1540 inlaat wordt toegepast in vlakke horizontale plafonds. De DA 1540 HP inlaat heeft sterkere veren waardoor deze inlaat toegepast gebruikt kan worden tot plafonds met een helling van 15 graden. Beide type kunnen toegepast worden in een AIC systeem. Hierdoor zullen er bij minimum ventilatie minder ventielen open zijn dan bij maximum ventilatie.  De DA1540 chill inlaat kan geopend worden tot 105 graden waardoor er een directe luchtstroom naar de dieren ontstaat.    

DA 1911 flens luchtinlaat

Wand inlaten  Toevoer van frisse lucht door de wand  Er is een grote verscheidenheid aan ventielen voor de wand. Zoals: Instort inlaten Inmetsel inlaten Flens inlaten Alle SKOV wandventielen maken gebruik van het Advanced Inlet Control (AIC) waardoor de sturing van de lucht bij minimum ventilatie optimaal is. Alle inlaten hebben een geisoleerde klep om condens te voorkomen. De trekstang is een starre metalen stang waardoor alle ventielen goed sluiten.

DA 1211 flens luchtinlaat

Wand inlaten  Toevoer van frisse lucht door de wand  Er is een grote verscheidenheid aan ventielen voor de wand. Zoals: Instort inlaten Inmetsel inlaten Flens inlaten Alle SKOV wandventielen maken gebruik van het Advanced Inlet Control (AIC) waardoor de sturing van de lucht bij minimum ventilatie optimaal is. Alle inlaten hebben een geisoleerde klep om condens te voorkomen. De trekstang is een starre metalen stang waardoor alle ventielen goed sluiten.  

DA 1200 instort luchtinlaat

Wand inlaten  Toevoer van frisse lucht door de wand  Er is een grote verscheidenheid aan ventielen voor de wand. Zoals: Instort inlaten Inmetsel inlaten Flens inlaten Alle SKOV wandventielen maken gebruik van het Advanced Inlet Control (AIC) waardoor de sturing van de lucht bij minimum ventilatie optimaal is. Alle inlaten hebben een geisoleerde klep om condens te voorkomen. De trekstang is een starre metalen stang waardoor alle ventielen goed sluiten.