In een SKOV ventilatiesysteem wordt de lucht via dakkokers of wandventilatoren afgevoerd. SKOV heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van duurzame en efficiëntie afzuigsystemen met een hoge luchtopbrengst en lage energiekosten. Naast een effectieve koker of ventilator is de manier van aansturing van de afzuigunits van belang voor het totale energieverbruik en de drukstabiliteit van het ventilatiesysteem. De afzuigsystemen van SKOV worden daarom met het MultiStep® principe geregeld, waardoor het mogelijk is het energieverbruik zo laag mogelijk te houden.

luchtuitlaat1

DA 600 en DA 920 ventilatiekokers

In de DA dakkokers kunnen verschillende soorten ventilatoren toegepast worden afhankelijk van benodigde capaciteit en druk. Het ontwerp van de kokers is aerodynamisch voor een hoge luchtopbrengst en een laag energieverbruik. De DA 600 en DA 920 zijn eenvoudig te installeren op de nok of andere plaatsen van het dak. Een stabiele en dichte installatie wordt verkregen met gebruik van glasvezel versterkte dakplaten welke geleverd worden met de juiste dakhelling en het juiste dakprofiel. De kokers zijn eenvoudig te reinigen en duurzaam en zijn bestand tegen hoge windsnelheden.

luchtuitlaat2

Gevelventilatoren

Gevelventilatoren kunnen daar toegepast worden waar grote afzuigcapaciteiten nodig zijn. Meestal worden de gevelventilatoren toegepast in combinatie met DA 600 ventilatiekokers. De ventilatiekokers zorgen dan voor de lagere ventilatiehoeveelheden. Gevelventilatoren worden vaak geïnstalleerd in stallen met combi-tunnel- en tunnelventilatie in tropische/subtropische streken.