LPV (Low Power Ventilation) is een ventilatiesysteem dat wordt toegepast in de gematigde klimaten. Het systeem is ontworpen voor het ventileren van varkens- en pluimveestallen. LPV met wand- en plafondventielen is een beproefd onderdruksysteem dat bij diverse staltypes en diergroepen toe te passen is.

Luchtinlaat

De buitenlucht wordt via DA 1200 wandventielen of DA 1500 plafondventielen aangevoerd. Tijdens koude periodes wordt de buitenlucht langs het plafond gestuurd en met de stallucht gemengd voordat deze bij de dieren komt. Tijdens warme periodes wordt de lucht meer in de richting van de dieren gestuurd. Daarnaast kan de lucht in een LPV systeem met DA 50 dakinlaten uitgevoerd worden.

Luchtuitlaat

De lucht wordt door DA 600 of DA 920 afzuigunits afgevoerd. Deze zijh ontwikkeld om een hoog rendement bij een laag energieverbruik te garanderen. De afzuigunits zijn aerodynamisch van vorm en de ventilatoren zijn ontwikkeld voor een zo laag mogelijke stroomopname. De afzuigunits worden geregeld volgens het energiebesparende MultiStep® afzuigprincipe. Als alternatief voor de DA 600 en DA 920 afzuigunits kunnen wandventilatoren of centrale afzuigsystemen toegepast worden.

Klimaatregeling

De ventilatiesystemen van SKOV worden geregeld door DOL 234 of DOL 339 klimaatcomputers. De DOL 339 wordt met name in pluimveestallen en grote varkensstallen gebruikt. De klimaatcomputers zorgen voor een nauwkeurige klimaatregeling welke optimale productieomstandigheden garandeert aangepast aan de leeftijd van de dieren. De klimaatcomputers zijn modulair uit te breiden en zo aan te passen aan de diverse ventilatiesystemen en staltypes.

LPV ventilatiesystemen van SKOV zorgen voor:

  • een stabiel stalklimaat het hele jaar door
  • een optimaal gebruik en optimale verdeling van de aangevoerde lucht
  • een juiste regeling van de ventilatiehoeveelheid
  • een bedrijfszekere klimaatregeling met eenvoudige bediening
  • een laag energieverbruik
  • een geïntegreerde noodventilatie

Het LPV systeem is aan te vullen met

Alarm:
DOL 2100, DOL 2020 of DOL 2200

Koeling:
DA 2000 hogedruk nevelkoeling

Noodopening:
DOL 278T noodopening, temperatuurgeregeld DOL 278M noodopening Open/Dicht

PC management programmatuur:
FarmOnline®

Datacommunicatie:
FarmOnline® WebLink

lpv_skov_systeem