noodopening1

Een storing in het ventilatiesysteem kan grote gevolgen hebben in een moderne stal; storingen vereisen een directe actie. Met een noodventilatiesysteem is het welzijn van de dieren en de productie verzekerd. Als de ventilatie plaatsvindt met behulp van wandventielen en afzuigkokers kunnen deze worden gebruikt voor noodventilatie d.m.v. natuurlijke trek. Wanneer een plafondventilatiesysteem wordt gebruikt, is er een extra noodinlaat vereist zoals bijv. ramen die te openen zijn als het ventilatiesysteem uitvalt.

DOL 278T noodopening– met temperatuurregeling

De DOL 278T is samen met een SKOV klimaatcomputer een onafhankelijk noodopeningssysteem dat het ventilatiesysteem opent in geval van stroomuitval, technische storingen of bedieningsfouten. Het noodopeningssysteem wordt geactiveerd als de staltemperatuur een op de DOL 278T ingestelde temperatuur overschrijdt. Afhankelijk van de mate waarin de temperatuur wordt overschreden, wordt het systeem geleidelijk geopend. De DOL 278T heeft een afzonderlijke temperatuursensor en is dan ook niet afhankelijk van de metingen van de klimaatcomputer. De DOL 278T bezit een correctiemogelijkheid voor hoge buitentemperatuur, d.w.z. dat de buitentempertuursensor de noodopening aanpast als het buiten warm is.

DOL 278M noodopening – AAN/UIT

De DOL 278M vormt samen met SKOV’s klimaatcomputer een noodopeningsysteem dat het ventilatiesysteem volledig opent in geval van stroomstoringen of alarmsituaties. De noodopeningsfunctie zit in de klimaatcomputer en alleen de 24 volt stroomvoorziening voor het openen van het ventilatiesysteem komt van de DOL 278M. In geval van stroomstoringen zullen de aangesloten luchtinlaten en afzuigkokers volledig geopend worden.