De klimaatcomputers regelen de diverse onderdelen van het ventilatie en of productie systeem en zorgen ervoor dat het klimaat, luchtbeweging en luchtverdeling in de stallen optimaal is voor de dieren. SKOV heeft een lange ervaring in het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke klimaatcomputers die in staat zijn zowel eenvoudige als gecompliceerde regelprocessen uit te voeren. Alle klimaatcomputers bezitten modulaire hardware en software, waardoor ze altijd aan te passen zijn aan de diverse ventilatiesystemen. SKOV’s klimaatcomputers regelen het stalklimaat effectief en nauwkeurig, waardoor een optimale groei wordt gewaarborgd. De produktie modules zijn afgestemd op de diersoorten waarbij de computers toegepast worden.

DOL53XDOL 53X klimaat en productie regelaar pluimvee

De DOL 53x serie klimaatcomputers worden gebruikt voor tunnel-, LPV- en combi-tunnelventilatiesystemen. De regelaar is voornamelijk ontworpen voor pluimveestallen. De temperatuur wordt volgens het PID principe geregeld en de afzuiging via MultiStep®. De DOL 53x kan van een productiemodule worden voorzien die productiecontrole kan verzorgen. De DOL 53x wordt bediend door middel van een touchscreen.

Er bestaan verschillende uitvoeringen:
DOL 534 computer met een klimaat module
DOL 535 computer met een produktie module
DOL 539 computer met een klimaat- en produktie module

Tevens kan er gekozen worden tussen een 7" of een 10" touch screen. 

 
DOL63x

DOL 63X klimaat regelaar varkens

De DOL 63x serie klimaatcomputers worden gebruikt voor LPV- en combi-ventilatiesystemen. De regelaar is voornamelijk ontworpen voor varkens stallen. De temperatuur wordt volgens het PID principe geregeld en de afzuiging via MultiStep®. De DOL 63x kan van een productiemodule worden voorzien die productiecontrole kan verzorgen. De DOL 63x wordt bediend door middel van een touchscreen.

Er bestaan verschillende uitvoeringen:
DOL 634 computer met een klimaat module
DOL 635 computer met een produktie module
DOL 639 computer met een klimaat- en produktie module

Tevens kan er gekozen worden tussen een 7" of een 10" touch screen. 

 

 
DOL31DOL 31 ventilator en verwarmingsregelaar

De DOL 31 ventilator en verwarmingsregelaar kan gebruikt worden als vermogens uitbreiding aangesloten op bovenstaande klimaat computers. Deze regelaar kan een vermogen leveren van 16 Ampere ipv de standaard in de computers ingebouwde 4,2 Ampere.

De regelaar kan voorzien worden van een temperatuur sensor of aangesloten worden op de 0-10 Volt stuursignalen van de klimaat computers.