Dakinlaten

 DA60 920 EP dakinlaat

Dakinlaten 

Het belang van de toevoer van frisse lucht

Een gezond klimaat in de stal is afhankelijk van vele factoren, maar een van de belangrijkste factoren is de toevoer van frisse lucht.

Er zijn verschillende factoren die in ogenschouw genomen moeten worden voor wat betreft de toevoer lucht in de stal, waaronder:

- Soort dieren
- Hoe is de stal/afdelingen opgebouwd
- Klimaat condities buiten

Skov biedt een breed scala aan dakinlaten. Dit betekent dat waar de stal ook gesitueerd is of hoe de stal ook is opgebouwd, er is altijd wel een dakinlaat systeem dat voldoet aan uw eisen.

Er zijn verschillende types dakinlaten met al dan niet geforceerde luchttoevoer.  

  • DA 40A: Dakinlaat.
  • DA 40A vent: Dakinlaat met inlaat ventilator voor gelijk druk
  • DA 50-650: Dakinlaat met een diameter van 65 cm.
  • DA 60-920: Dakinlaat met een diameter van 92 cm.
  • Da 60-920 vent: Dakinlaat met een diameter van 92 cm met inlaat ventilator voor gelijk druk.

 

 

 

 

SKOV DA40A gelijk druk unit.

De DA40A dakinlaat met toevoerventilator wordt gebruikt als luchttoevoer in varkens en pluimvee stallen. Het bovendaks deel is gemaakt van met glasvezel gevuld polyester waardoor een goede weersbestendigheid gewaarborgd is. De koker en de luchttoevoer unit zijn gemaakt van isolatie materiaal om condens vorming te voorkomen. In de uitlaat unit kan een kleine mix ventilator ingebouwd worden om tocht te voorkomen. Als deze dak inlaat wordt toegepast in een gelijkdruk systeem imet een ingebouwde ventilator is de maximale capaciteit 5000 - 8400 m3/uur. Een draaiklep wordt toegepast om de juiste luchthoeveelheid toe te voeren en voor een optimale onderdruk in de stal. De kantelbare ophangingen maken het reinigen van de dakinlaat eenvoudig.

SKOV DA60-920 EP gelijk druk unit.

De DA60-920 dakunit is een luchttoever die toegepast kan worden in varkens en pluimveestallen. Door zijn constructie is er een hoge lucht capaciteit met een lage luchtsnelheid over de dieren. De unit heeft een capaciteit van 20000 m3/uur. Er wordt een ventilator toegepast, dus deze dakunit is wordt toegepast in gelijkdruk systemen. De uitstroom openingen worden gekoppeld en geregeld door een motor zodat de uitstroom opening bij elke unit even groot is. Dit heeft een uniforme luchtverdeling in de gehele stal/afdeling tot gevolg. De uitstroom opening is 100% regelbaar. Hierdoor is er gedurende het gehele jaar een optimale luchtstroom in de afdeling/stal. Dit doordat het mogelijk is om bij elke opening een optimale onderdruk voor de afdeling/stal in te stellen waardoor er altijd een goede verhouding is tussen luchtcapaciteit en luchtsnelheid. De DA 60-920 dakunit is gemaakt van PUR, waardoor de dakunit goed geisoleerd is..

SKOV DA60-920 dakinlaat voor onderdruk systemen.

De DA60-920 dakunit is een luchtinlaat die toegepast kan worden in varkens en pluimveestallen. Door zijn constructie is er een hoge lucht capaciteit met een lage luchtsnelheid over de dieren. De unit heeft een capaciteit van 20000 m3/uur bij een onderdruk van 40 Pascal. Er wordt geen ventilator toegepast, dus deze dakunit is alleen toe te passen in onderdruk systemen. De uitstroom openingen worden gekoppeld en geregeld door een motor zodat de uitstroom opening bij elke unit even groot is. Dit heeft een uniforme luchtverdeling in de gehele stal/afdeling tot gevolg. De uitstroom opening is 100% regelbaar. Hierdoor is er gedurende het gehele jaar een optimale luchtstroom in de afdeling/stal. Dit doordat het mogelijk is om bij elke opening een optimale onderdruk voor de afdeling/stal in te stellen waardoor er altijd een goede verhouding is tussen luchtcapaciteit en luchtsnelheid. De DA 60-920 dakunit is gemaakt van PUR, waardoor de dakunit goed geisoleerd is..

SKOV DA50-650 dakinlaat voor onderdruk systemen.

Da DA50-650 dakunit wordt gebruikt als dakinlaat. Door zijn constructie is er een hoge lucht capaciteit met een lage luchtsnelheid over de dieren. De DA50-650 unit heeft een capaciteit van 12250 m3/uur bij een onderdruk van 40 pascal. De unit wordt toegepast zonder een ingebouwde ventilator, dus in onderdruk systemen. De uitstroom openingen worden gekoppeld en geregeld door een motor zodat de uitstroom opening bij elke unit even groot is. Dit heeft een uniforme luchtverdeling in de gehele stal/afdeling tot gevolg. De uitstroom opening is 100% regelbaar. Hierdoor is er gedurende het gehele jaar een optimale luchtstroom in de afdeling/stal. Dit doordat het mogelijk is om bij elke opening een optimale onderdruk voor de afdeling/stal in te stellen waardoor er altijd een goede verhouding is tussen luchtcapaciteit en luchtsnelheid. De DA50 is gemaakt van tweelaags glasvezel voor een goede isolatie.

SKOV DA40A dakinlaat voor onderdruk systemen.

De DA40A dakinlaat wordt gebruikt als luchtinlaat in varkens en pluimvee stallen. Het bovendaks deel is gemaakt van met glasvezel gevuld polyester waardoor een goede weersbestendigheid gewaarborgd is. De koker en de luchttoevoer unit zijn gemaakt van isolatie materiaal om condens vorming te voorkomen. In de uitlaat unit kan een kleine mix ventilator ingebouwd worden om tocht te voorkomen. Als deze dak inlaat wordt toegepast in een onderdruk systeem is de maximale capaciteit 4500 m3/uur. Een draaiklep wordt toegepast om de juiste luchthoeveelheid toe te voeren en voor een optimale onderdruk in de stal. De kantelbare ophangingen maken het reinigen van de dakinlaat eenvoudig.